Dövme Bakımı Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Bu makalemizde dövme bakımı nasıl yapılır? Dövmemizi nasıl korumalıyız? vb. konular hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Dövme bitkisel boyaların çelik iğneler yardımıyla derinin alt yüzeyine uygulanarak desen ve motiflerin oluşturulmasına verilen isimdir.

Peki derimize uygulanan bu işlem ne kadar doğal ve sağlıklı? Bunu açıklayacak olursak doğru ve steril şartlara uygun bir şekilde yapılan dövmelerden bu zamana kadar kayıtlara geçen herhangi bir hastalığa veya alerjik reaksiyona rastlanmamıştır.

Dövme yaptırdığınızda derinizin altına bitkisel boyalar işlenir ve deri yüzeyi vücuda giren bu yabancı maddeyi hemen kabul etmeyebilir. Deride açılan mikroskopla görülecek kadar küçük gözenekler deri sıvısını salgılar. Bu derinin hemen iyileşmesini sağlayan ve o bölgeyi kurutan vücudun kendini savunma mekanizmasıdır.

Dövme yapılan bölgenin kuruması ve kabuk atması bu nedenle doğal bir süreçtir. Peki kabuk atan ve kaşınan bölgeye nasıl dövmeye en az tahribatı verecek şekilde bakım yapabiliriz.

Dövme Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dövme Bakımı Nasıl Yapılır
Dövme Bakımı Nasıl Yapılır?

Dövme bakımlarında en önemli kural dövme yapılan bölgenin korunması ve mikroplara karşı kapatılmasıdır. Bu durumda dövme sanatçınızın önerdiği kremleri düzenli kullanmanız gerekmektedir.

Özellikle yaz aylarında deniz ve havuzlardan uzak durmalı veya gireceğiniz zaman dövmenizi vazelin ile kapatıp streç sarmalısınız.

İyi bakım yapılmayan veya korunamayan dövmeler solmakta veya pigment kaybı yaşanmaktadır. Bu gibi durumlara maruz kalmamak için dövme bakımı çok önemlidir.

Yeni Yapılan Bir Dövme Nasıl Korunur?

Dövme Nasıl Korunur
Dövme Nasıl Korunur?

Dövme bakımı kadar dövmenin korunabilmesi de çok önemlidir. Maalesef bir çok dövme stüdyolarında bu konu tam olarak açıklanmamakta yada unutulmaktadır.

Dövmemizi korumanın en önemli temel kuralları dövmenin dış etkenlerden uzak tutulmasıdır. Peki bunu nasıl yapabiliriz?

  • Dövme yapılan bölgeye vazelin sürülmeli.
  • Dövme yüzeyi streç ile kapatılmalı.
  • En az 1, 2 saat koldan çıkarılmamalı.
  • Dövme yaptırdıktan en az 8 saat sonra duş alınmalı.
  • Güneşe doğrudan maruz bırakılmamalı.
  • Deniz ve havuza girerken mutlaka dövme kapatılmalı.

Dövme Bakımında Kullanılan Kremler Nelerdir?

Bu konuda bir çok krem markası bulunmakta fakat en önemlisi piyasada ucuza satılan kremlerden uzak durmak ve gerçekten insan sağlığına duyarlı dövme kremleri kullanmak gerekmektedir.

Bizim önerimiz dünyaca prestiji olan ve ilaçları güvenle tüm eczanelerde satılan Bayer firması tarafından üretilen bepanthol kremlerdir. Bu krem derinizin yenilenme sürecini hızlandırır ve hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Dövme Kulübü

Dövme sanattır, sanat yaşamın özü. Dövme kulübü topluluğuna şimdi katıl.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir