Hamilelik Döneminde Dövme Yaptırılabilir Mi?

Hayatınızdaki belki de en mutlu haberlerden birini aldınız, Hamilesiniz! Şimdiden sizi tebrik ederiz. İşte bu yazı tamda sizleri ilgilendiren bir konu.

Gebelikte Dövme Yapımı Zararlı Mı

Gebelik eşsiz duyguları barındıran 9 aylık benzersiz yolculuk. Bu benzersiz yolculuğunuzu ölümsüzleştirmek adına dövme yaptırmak isteyebilirsiniz. Kadınların Antik Çağdan beri kendilerini süslemek adına omuz, kol ve bacaklarına dövme yaptırmaktalar. Yapılan şekil ve modeller, büyüklüğü ve küçüklüğü tamamen zevke kalmış olup adeta vücut süsleme sanatı çılgınlığını başlatmıştır. Ancak hamilelik döneminde dövme yaptırmak sakıncalı mıdır? Bebeğe ya da bana zarar verir mi? Diye düşünüyor olabilirsiniz.

Hamilelikte Kalıcı Dövme

Hamilelikte Kalıcı Dövme

Gebelik esnasında hızla artan hormonlarla birlikte vücutta değişimler olmaktadır. Kilo artışı, normalin üstünde terleme, bazı cilt yerlerinde koyulaşma, göğüs ve karında görülen çatlamalar ve damarsal değişimlerle birlikte egzama ve mantar olma olasılığı artmaktadır. Enfeksiyona açık hale gelen vücuda karşı uygulanacak herhangi bir işlem konusunda çok dikkat edilmelidir. Son zamanlarda artan dövme furyasına hamilelerde katılmaktadır. Deri altına özel makine yardımıyla dakikada 100’ü aşan iğne darbeleriyle oluşturulan şekiller sizlere ömürlük görsel sunmakta.

Hamile Kadınların Seçtiği Dövmeler

Gebelikte kalıcı dövme yapımının zararı olup olmadığı cilt yapınıza ve dövme sanatçısına göre değişiklik göstermektedir. Hassas, şeker hastası olup cildi kolay iyileşmeyen kişilere dövme yapılmasını önermemekteyiz. Ancak bu tip cilt yapınız ve hastalığınız yok ise gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.

Gebelikte Dövme Sakıncalı Mıdır

Kullanılan boyalar bitkisel olup kanserojen herhangi bir madde içermemelidir. İçermesi durumunda kan yoluyla bebeğinize geçebilir, genetik mutasyona sebep olabilir. Stüdyonun hijyeni, kullanılan iğne başlıklarının bir kullanımlık olmasına, dövmecinin sertifikası olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Hamilelerin Dövme Yaptırması

Gebelikte Geçici- Hint Kınası Dövmesi

Kına eski dönemlerde ninelerimizin özellikle saçlarındaki beyazlarını kapatması için kullanılırdı. Hamilelik döneminde anne adaylarının saçlarına da kına yakılırdı. 9 ayın kolay geçeceğine inanılırdı. Ancak kadın doğum uzmanları bu işlemlerin son derece zararlı olduğuna hem anneye hem bebeğe ciddi anlamda zarar verdiğini tespit etmişlerdir.

Hamilelik Döneminde Geçici Dövme

Geçici dövmeler kına ile yapılmaktadır. Siyah kınanın içerisinde bulunan para phenylendiamine maddesi ciltte kalıcı alerji ve reaksiyonlara sebep olmaktadır. Cilt tarafından kolaylıkla emilen kına alerji, intihap, mantar hastalığına yakalanma riskinizi arttırmaktadır. Hamilelikte ilaç kullanımı da yapılamadığı için gebelik döneminde Hint kınası dövmesini önermemekteyiz.

Gebelikte Hint Kınası Dövmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir